Museet har fået nyt navn og logo
Silkeborg Kulturhistoriske Museum er blevet til Museum Silkeborg. D. 1. juli 2013 har Silkeborg Kulturhistoriske Museum skiftet navn til Museum Silkeborg. Samtidig får museet et nyt samlende logo, som afløser de tre hidtidige. Det nye logo er inspireret af Silkeborg Museums gamle logo som Asger Jorn i sin tid lavede til museet.
Mundret navn med de gamle værdier
Ønsket om et nyt navn er opstået i kølvandet på de to fusioner museet har været igennem i 2009 og 2012. Efter fusionen mellem Silkeborg Museum og Blicheregnens Museum i 2009 blev museet navngivet Silkeborg Kulturhistoriske Museum. Det navn blev bibeholdt i 2012 da Papirmuseet Bikuben kom med. Det nye navn var ganske beskrivende, men til gengæld noget at en spiritusprøve at sige i telefonen. Derfor drøftede vi navnet i forbindelse med vores visionsproces i foråret, og blev enige om at forsøge at finde et godt, mundret og samtidig samlende navn, der kan være paraply over hele organisationen. Resultatet blev Museum Silkeborg. Foruden at besidde kvaliteterne fra det gamle navn, hvor både Silkeborg - som er et brand i sig selv - og museum var med, er en af det nye navns fordele at det også er forståeligt på engelsk og tysk. Samtidig fik afdelingerne også nye navne så Silkeborg Museum nu hedder Hovedgården, Blicheregnens Museum hedder Blicheregnen, mens arkivet hedder Lokalarkiv Blicheregnen og Papirmuseet Bukuben bibeholder sit navn.
Nyt samlende logo inspireret af Jorns gamle logo
I samme forbindelse vurderede vi at det ville være for svært at forsvare de tre gamle afdelingslogoer OG et fælles. Derfor har vi lavet et nyt som er inspireret af Asger Jorns gamle logo for Silkeborg Museum. Det var inspireret af det trevingede hjul fra Sorring keramikken. Forenklet blev det til tre S'er, som vi i det nye logo har ladet opdele en cirkel i tre felter - et felt til hver afdeling. Felterne og dermed afdelingerne har fået hver sin farve: En gul, som er byens og samtidig er Hovedgårdens farve, en lyngfarve som er hedens og Blicheregnens signalfarve og en turkisblå som symboliserer vandet, skoven og papirmuseet.
Følg os her: